Zijden shawls zijn de ideale luxury accessoire. Veelzijdig en in elk seizoen draagbaar. Om jarenlang nog van jouw vintage shawl te genieten hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Opbergen van je zijde shawl

Het veilig opbergen van je shawl is heel belangrijk. Vermijd langdurig zonlicht op je zijde shawl. Kleuren kunnen vervagen. Vouw de shawl losjes op, beter nog rol de shawl en berg hem op in een ruime doos of speciale satijnen opbergzakje. Leg eventueel dun papier tussen twee shawl in en heel belangrijk, lucht je shawl na een aantal maanden.

Houd je zijde shawl droog

Een zijde shawl mag niet lang vochtig blijven. De vezels gaan uitrekken en wring of draai de shawl ook nooit droog. Zo beschadig je de shawl en kunnen er blijvende beschadigingen plaatsvinden. Dep de shawl bij voorkeur droog tussen twee handdoeken. Stop de zijde vintage nooit in de droger. Dry Clean is het allerbeste maar een zijde programma op je wasmachine kan ook goed gebruikt worden. Hang de shawl liefst buiten te drogen, uit het zonlicht. Onze persoonlijke voorkeur gaat naar handwas met milde zeep met lage PH waardes. Geen bleek, geurmiddelen of andere toegevoegde chemicaliën gebruiken. Draai de shawl in warm water rond, laat deze niet staan. Dep het ergste vocht met een handdoek uit de shawl. Gebruik geen wasknijpers en sla de shawl niet dubbel op een rek. Leg de shawl plat op een schone handdoek te drogen. Heel belangrijk dat de shawl luchtig droogt.

Nog meer tips

Zijde is prachtig maar ook kwetsbaar. Gebruik bodyspray en parfum op jezelf en niet op de shawl. Pas op met haarmiddelen die in contact kunnen komen met de shawl. In de regen vind de zijde shawl het niet vaak prettig. Was de zijde shawl zo snel mogelijk zoals hierboven vermeld. Gebruik geen middelen om vlekken te verwijderen. Deze zullen de shawl ontkleuren.

Het lijkt alsof zijde een moeilijk materiaal is maar niets is minder waar. Mooie natuurproducten hebben zorg nodig zodat ze jaren mee gaan. Volg je bovenstaande adviezen dan blijft jouw vintage shawl nog heel veel jaren prachtig.Bij al onze producten kun je de Care for Lolah beschrijving bij het tabje bijlagen downloaden.