Het verhaal achter de Lolah Sjaal

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Nancy Buskoop. Een fervent sjaal draagster was ik niet, maar als ik de prachtige kleurrijke, zijde sjaals van de bekende modehuizen zag, maakte mijn hart een sprongetje. Wat een prachtige kleuren en materialen. Het begon in het najaar van 2013 op een rommelmarkt in een plaatsje net voor de geweldige stad Parijs zag ik een paar prachtige vintage sjaals liggen. De kleuren en kwaliteit deden niets onder van de sjaals die ik zo vaak had bewonderd bij de bekende modehuizen. Ik leende de oude naaimachine van mijn moeder en creëerde een nieuwe sjaal van de gekochte vintage sjaals. Toen ik vervolgens meerdere keren door dames werd aangesproken over mijn nieuw gemaakte sjaal ontstond het idee hier meer mee te doen. Ik was duidelijk niet de enige met een voorliefde voor sjaals met een prachtig verhaal.

Dit was het begin van de Lolah sjaals

Vol enthousiasme ging ik direct weer achter de naaimachine om nieuwe sjaals te maken. Alle Lolah sjaals zijn stuk voor stuk uniek en hebben allen een geschiedenis. Elke sjaal is een kleurrijk accessoire van diverse zijden kwaliteit stoffen die aan twee kanten gedragen kan worden. In elke Lolah sjaal verwerk ik vier verschillende dessins. Dit kunnen sjaals zijn van een bekend modehuis of een merkloze vintage sjaal. Het gaat mij vooral om de kwaliteit en combinatie van prints van de sjaals.

De zoektocht

Om aan al mijn unieke en kleurrijke sjaals te komen, reis ik graag door heel Europa. Mijn vakantie voorkeur gaat dan ook altijd uit naar plaatsjes waar veel brocante markten, vintage winkels en rommelmarkten zijn. Van romantische marktjes in Parijs tot gezellige vintage winkels in Keulen, zelfs bij ‘oma op zolder’ vind ik vaak pareltjes van sjaals.

Mijn sjaals hebben allen een uniek verhaal en dat maakt ze zo speciaal.

Custom Made

Vaak krijg ik aanvragen van dames die zelf nog prachtige oude sjaals hebben en er weer iets nieuws van willen maken. Ik combineer deze sjaals met unieke vintage dessins, zodat er weer een prachtige, nieuwe sjaal ontstaat met een mooi verhaal. Waarom iets moois weggooien of op zolder laten liggen als je er weer een prachtig accessoire van kunt maken?

The Journey of Lolah