Het verhaal achter de Lolah shawl

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Nancy Buskoop. Ik heb gestudeerd aan de modevakschool en ben een echte Fashionista. Een fervent shawl draagster was ik niet, maar als ik de prachtige kleurrijke, zijde shawls van de bekende modehuizen zag, maakte mijn hart een sprongetje. Wat een prachtige kleuren en materialen maar wat een prijs! Een shawl van ruim vierhonderd euro vond ik echt iets te veel. Tot ik in het najaar van 2013 op een rommelmarkt in Parijs een paar prachtige vintage shawls zag liggen. De kleuren en kwaliteit deden niets onder van de shawls die ik zo vaak had bewonderd bij de bekende modehuizen. Ik leende de oude naaimachine van mijn moeder en gebruikte de vintage shawls en maakte hiervan één grote shawl. Toen ik vervolgens meerdere keren door dames werd aangesproken over mijn nieuwe shawl ontstond het idee hier meer mee te doen.Ik was duidelijk niet de enige met een voorliefde voor shawls met een prachtig verhaal.

Dit was het begin van de Lolah shawls

Vol enthousiasme ging ik direct weer achter de naaimachine om nieuwe shawls te maken. Alle Lolah shawls zijn stuk voor stuk uniek en hebben allen een geschiedenis. Elke shawl is een kleurrijk accessoire van zijdezachte stoffen die aan twee kanten gedragen kan worden. In elke Lolah shawl verwerk ik vier verschillende dessins. Dit kunnen shawls zijn van een bekend modehuis of een merkloze vintage shawl. Het gaat mij vooral om de kwaliteit en combinatie van prints van de shawls.

De zoektocht

Om aan al mijn unieke en kleurrijke shawls te komen, reis ik graag door heel Europa. Mijn vakantie voorkeur gaat dan ook altijd uit naar plaatsjes waar veel brocante markten, vintage winkels en rommelmarkten zijn. Van romantische marktjes in Parijs tot gezellige vintage winkels in Keulen, zelfs bij ‘oma op zolder’ vind ik vaak pareltjes van shawls.

Mijn shawls hebben allen een uniek verhaal en dat maakt ze zo speciaal.

Custom Made

Vaak krijg ik aanvragen van dames die zelf nog prachtige oude shawls hebben en er weer iets nieuws van willen maken. Ik combineer deze shawls met unieke vintage dessins, zodat er weer een prachtige, nieuwe shawl ontstaat met een mooi verhaal. Waarom iets moois weggooien of op zolder laten liggen als je er weer een prachtig accessoire van kunt maken?